21.10.2018

SK Drásov - TJ Sokol Deblín 2:2


Dnešní chladné odpoledne nás čekala cesta do nedalekých Chudčic, kde své zápasy hrává Drásov, který se vyhřívá na třetím místě naší tabulky.

Čekali jsme těžký zápas, jak ale těžké to bude ukázaly již první minuty. Hráči Drásova předváděli svou individuální kvalitu a měli ze hry o něco více. My se těžko dostávali na delší čas na jejich půlku, když už jsme ale měli příležitost, dokázali jsme zahrozit. Za zmínku stojí naše rohové kopy, které dělaly obraně soupeře problémy, po jednom takovém byl blízko gólu Radek Wünsch. Na druhé straně hledali spoluhráči rychlé útočníky a byť většinu akcí jsme zvládli ubránit, domácí se dokázali dostávat do vápna, spoustu situací však dobře vyřešil brankář Pavel Haluza, jehož jisté výběhy obraně hodně pomáhaly. Předvedl také jeden hodně pěkný zákrok, když mrštným skokem vyrazil dobře mířenou střelu na roh. Jednou jsme také měli pořádné štěstí, domácí hráč napálil z přímého kopu břevno. Drásov v prvním poločase nakonec dokázal vstřelit branku. Povedený nákop našel na hraně offsidu rozběhnutého útočníka, kterému se na hraně vápna podařilo přehodit vyběhnutého brankáře - 1:0. Ještě do konce poločasu mohlo být vyrovnáno. Ondra Sojka dlouhým vhazováním našel ve vápně nehlídaného Toma Kondra, tomu ale obtížná střela z první levačkou nesedla a brankáře neohrozila.

Druhý poločas se hra vyrovnala a chvíli po jeho začátku jsme dokázali srovnat. Luboš Staněk přiťukl míč Peťovi Sojkovi, který nic nevymýšlel a z asi třiceti metrů do toho práskl a těžko to mohl trefit lépe, jeho rána zapadla přes gólmana pod břevno - 1:1. Celkově jsme hráli na začátku poločasu dobře, měli jsme další šance, pěknou ránu vyslal třeba Petr Halík. O něco později byl ve vápně faulován Radek Wünsch a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. K němu si stoupl Mira Suchomel, gólman však vystihl směr a znemožnil našemu kapitánovi oslavit premiérovou trefu v deblínském dresu. Uběhlo jen pár minut a my se přeci jen vedení dočkali. Ondra Sojka poslal do vápna přesný centr na volného Radka Wünsche, který hlavou umístil míč do sítě - 1:2. Do konce zápasu zbývalo stále přes 20 minut, Drásov se probudil a rozhodně nám nechtěl dát body zadarmo. Domácí na nás vytvořili tlak, měli šance, trefili tyčku, stále se nám ale dařilo držet vedení. Dokonce jsme mohli navýšit skóre, po jednom protiútoku postupovala dvojice Zdeněk Wünsch - Ondra Sojka na posledního hráče domácích, první jmenovaný vyslal na hraně offsidu stojícího Ondru do obří šance, ale ten než vůbec stihl zakončit, čárová rozhodčí již měla praporek nahoře. Těžko říct, zda rozhodnutí bylo správné, nevypadalo to tak, ale rozhodnutí sudích jsme museli respektovat. Už to vypadalo, že zápas zvládneme dotáhnout do vítězného konce, pak ale minutu před koncem propadl smolně míč na domácího hráče, který přesnou střelou překonal našeho brankáře a upravil výsledek na konečných 2:2.

Je to těžké hodnotit. Hráči Drásova na tom podle mě byli individuálně o něco lépe, týmově to tak kolikrát ale nevypadalo. V zápase ale byli většinu času lepším týmem. Před výkopem bychom bod brali, brali bychom ho i v půlce, ale když pak o vítězství přijdete minutu před koncem, tak to přeci jen trochu zamrzí. Odehráli jsme už lepší zápasy, proti tak silnému týmu to však nebylo lehké. Dobrý výkon znovu předvedl Pavel v bráně, kolikrát mu pomohli bránící hráči, nezmínil jsem třeba důležitý blok Toma Kondra a nebo Petra Halíka. Moc nám nepomohl rozhodčí, který toleroval někdy ne zrovna čistou hru soupeřových hráčů a naopak některé situace posoudil chybně v náš neprospěch. I takový je ale fotbal a na výsledek to nejspíš vliv nemělo. Příští týden nás čeká poslední domácí zápas sezóny, přivítáme v něm Babice u Rosic. Výkop bude uskutečněn v tradičních 10:30.